Daar zit je dan

grafsteen pimmetje
grafsteen pimmetje

Daar zit je dan als vrolijke flierefluiter, als beoefenaar van het stoïcisme, als bewonderaar van het zenboeddhisme en aanhanger van het nihilisme, compleet onderuit gegaan door de dood van een katje.

Het is alsof er ergens een dam doorgebroken is, alsof al het verdriet van mijn hele leven nu eruit wil. Alsof niets ooit verwerkt is alleen maar weggestopt omdat er anders niet te leven valt. Al dagen lang stromen de tranen, voel ik me verloren en loop ik rond met een leegte in me.

Gelukkig zijn er daarnaast ook veel mooie herinneringen, zijn er mensen bij wie ik me mag uiten en heb ik een holletje waar ik me alleen terug kan trekken.
En ik weet dat emoties ook weer rustig en beheersbaar worden. Zoals de wolken voorbij drijven en onvermijdelijk de zon weer gaat schijnen. Daar houd ik me nu dan maar aan vast.

Dag Pimmetje. Ik ben blij dat je in mijn leven was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.