Douchen

Als mensen aan mij vragen hoe lang ik douche, want dat doen mensen als ze horen dat je sober en bewust probeert te leven, net zo als aan vegetariërs gevraagd wordt of ze wel vis of kip eten, dan zeg ik dat ik rustig twintig minuten eronder kan staan. Wat mensen nooit vragen is hoe vaak ik douche.

Het is vanzelfsprekend en normaal geworden om elke dag te douchen. En dat mag dan niet te lang want dat is slecht voor het milieu. Maar elke dag douchen is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook heel slecht voor je huid. Vooral warm douchen dan en dat doen de meeste mensen. En zeep, shampoo en andere producten gebruiken zijn ook slecht voor je.

Ik houd alleen van douchen onder een hele fijne straal. Met een hoge waterdruk zodat het water met veel kracht en hitte op mij valt. Daar dan een tijdje onder staan doet wonderen voor mijn spieren en mijn creativiteit. De belangrijkste reden om eronder uit te gaan is meestal omdat ik zoveel ideeën krijg dat ik ze snel op moet schrijven voor ik ze vergeet.

Ik heb maar twee of drie adressen met zulke fijne douches dus meestal was ik mij onder de kraan, als ik me al was, met koud water en zonder zeep. Veel zuiniger, sneller en makkelijker. En beter voor de huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.