Logeerkatje

pimmetje de logeerkat
pimmetje de logeerkat

Ik heb tijdelijk een katje te logeren, Pimmetje. Ongeveer 18 jaar oud en hij slaapt vrij veel. Allemaal leuk en aardig maar de mensen die mij kennen weten al dat ik probeer zo sober mogelijk te leven. Dat betekent dus ook zo min mogelijk afval maken.

Zo’n katje fietst daar dwars doorheen met z’n blikvoer en kattenbakkorrels. Naast dat afval moet je ook op geregelde tijden thuis zijn om het beestje te voeren en aandacht te geven. Niet erg, totdat je ineens besluit ergens te willen blijven slapen of een paar dagen weg te gaan.

Ik heb ook geen koelkast maar een koelkist, een waterdichte bak die buiten staat om eten koel te houden. Nu werkt het met dat kattenvoer redelijk omdat het, een soort van, winter is. Maar in de zomer wordt het heel lastig om dat voer goed te houden.

Verder heb ik geen stofzuiger maar veeg ik mijn huis. Nu is er tijdelijk eentje zodat ik de overal verspreid liggende kattenbakkorrels kan opzuigen, maar ik heb dat pas één keer gedaan en dat was genoeg om te weten dat ik dus nog steeds geen stofzuiger wil. Wat een lawaai en stank. Het lijkt wel zo’n ellendige bladblazer. Vegen mensen! Binnen en buiten. Het is rustgevend en kost niets.

Nu weet ik weer wat de redenen waren om geen huisdier te hebben. Maar toch zou ik Pimmetje houden als dat zou kunnen. Hij leeft waarschijnlijk niet erg lang meer en ik gun hem een rustige fijne oude dag. En ik ben aan hem gehecht geraakt.

Liefde en principes, ze gaan niet altijd even goed samen.

3 gedachten over “Logeerkatje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.