Over mij

Sommige mensen zien mij als een vat vol tegenstrijdigheden maar ik noem mijzelf een en/en persoon. In plaats van zwart of wit zie ik een heel veld grijstinten. Heel veel mogelijkheden en variaties. Daartussen beweeg ik mij, soms van het ene uiterste naar het andere, soms meer in de middenmoot.

Zo houd ik zowel van binnen zitten als van buiten zijn, van reizen en ergens thuis zijn, van helemaal alleen zijn en het opgaan in een groep.

Ik kan heel vroeg opstaan en meteen actief zijn maar ook heel lang, heel lui in bed blijven liggen en daar van genieten. Afhankelijk van stemming en weersomstandigheden.
Sowieso ben ik vaak heel actief of heel lui. De ene keer de hele dag op de bank met een boek de andere keer de hele dag wandelen of fietsen tot ik erbij neerval.

Ik kan erg genieten van veel en lekker eten, vooral vet, zout en zoet maar kick ook op vasten en rauw eten.

Ik voel me vaak heel jong van geest en lichaam maar bij tijd en wijle juist weer heel oud. De ene keer meer man en de andere keer meer vrouw, wat dat dan ook mag betekenen.

Ik geloof stellig dat mijn genen nog uit de paleotijd stammen en dat ik daarom een jager-verzamelaar-nomade ben in het diepst van mijn gedachten terwijl ik toch ook werk met de technieken en apparaten die nieuw en modern zijn.

De combinaties van al deze dingen maken mij soms ongrijpbaar voor anderen, zo heb ik gehoord, en voor mij is het ook niet altijd even duidelijk hoe het zit. Maar die onduidelijkheid maakt mij ook flexibel, ruimdenkend, meevoelend en nieuwsgierig.

2 gedachten over “Over mij”

 1. Ha Flierefluiter,
  wat een heldere, duidelijke beschrijving van jezelf. En herkenbaar, het zou zomaar mijn tekst kunnen zijn!
  Ik wens je veel inspiratie en mooie ontmoetingen toe.
  Warme groet,
  Helma

  1. Hoi Helma,
   Welkom op mijn blog en grappig dat je je zo herkent in mijn beschrijving.
   Dit is in ieder geval al een mooie (virtuele) ontmoeting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.